Europa Conference League

Γιόβετιτς: «Θα είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας στην OPAP Arena - Δεν θα πανηγυρίσω, αν σκοράρω»

Για το πλεονέκτημα που θεωρεί ότι θα έχει ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League και τον σεβασμό που εξακολουθεί να τρέφει για τη Φιορεντίνα μίλησε στην Ιταλία ο Στέφαν Γιόβετιτς.

Την πίστη ότι η διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην OPAP Arena δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό έναντι της Φιορεντίνα εξέφρασε ο Στέφαν Γιόβετιτς.

Σε συνέντευξή του στην «Gazzetta dello Sport» ο Μαυροβούνιος επιθετικός εξέφρασε την άποψη ότι με τόσο κόσμο στο πλευρό τους οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι σαν να παίζουν εντός έδρας.

Όσο για το παρελθόν του στους «βιόλα», μίλησε με σεβασμό για την πρώην ομάδα του και νοσταλγία για τις στιγμές που έζησε εκεί, τονίζοντας ότι δεν θα πανηγυρίσει σε περίπτωση που σκοράρει εναντίον της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιόβετιτς

Για το πώς βλέπει τον τελικό: «Θα είναι το παιχνίδι της καρδιάς μου. Στη Φλωρεντία έχω ακόμα σπίτι κοντά στο γήπεδο. Οι δεσμοί δεν κόβονται».

Για τις σκέψεις του για τον τελικό: «Σχεδόν δεν το πίστευα. Σε μικρό διάστημα μου ήρθε μία θάλασσα από σκέψεις. Υπάρχουν ακόμα παιδιά από τότε, με τα οποία μιλάω ακόμα: Φρέι, Μούτου, Σεφέροβιτς. Φίλοι. Μου φαίνεται σαν σκηνικό από ταινία. Πραγματικά. Σκέφτηκα και κάτι άλλο. Πέρσι πήγαν στους τελικούς όλες οι ομάδες στις οποίες έπαιξα, η Ίντερ, η Σίτι, η Φιορεντίνα και η Σεβίλλη. Προφανώς ήταν η σειρά μου και είμαι περήφανος γιατί είναι ο πρώτος μεγάλος τελικός της καριέρας μου».

Για το πώς έχει ωριμάσει από τα χρόνια στη Φλωρεντία: «Έχω εξελιχθεί πολύ από το 2008. Έτσι είναι η ζωή. Από τότε που έγινα πατέρας, άρχισα να τα βλέπω όλα διαφορετικά. Η Φιορεντίνα μου; Τότε είχα μακριά μαλλιά, παίζαμε καλά, ήμασταν δυνατοί, με φοβερούς συμπαίκτες, πέτυχα γκολ στη Λίβερπουλ, στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν δεν είχαμε ακριβώς τέλεια διαιτησία, ας το πούμε έτσι. Χωρίς αυτό το επεισόδιο, θα είχαμε φτάσει τελικό, είμαι σχεδόν σίγουρος. Ξέρετε τι θυμάμαι πάνω απ’ όλα; Το γκολ στη Λισσαβόνα, όταν κερδίσαμε τα πλέι -οφ για να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό τα άλλαξε όλα».

Για την ατάκα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, ότι ήταν ο πιο δυνατός παίκτης που έχει προπονήσει: «Ήταν μία πανέμορφη φράση. Η απώλειά του με συγκλόνισε. Με ”χτύπησε”. Είχαμε μία πολύ καλή σχέση, όλοι τον αγαπούσαν. Θυμάμαι ότι όταν βρισκόταν κάπου, όλα σταματούσαν. Ήταν ο Σίνισα».

Για τους προπονητές που είχε: «Ο Πραντέλι ήταν ο πρώτος μου δάσκαλος, έμαθα άπειρα πράγματα απ’ αυτόν για το ιταλικό πρωτάθλημα. Μετά ο Μοντέλα, πολύ δυνατός. Στην Ίντερ είχα τον Μαντσίνι, μετά τον Πιόλι για λίγο, ένας καλός άνθρωπος. Αλλά ξέρετε ποιος ήταν ο Νο 1 για μένα; Τον είχα για λίγο, μόνο για μερικές εβδομάδες, αλλά μου έφτανε. Ο Σπαλέτι, ο καλύτερος απ’ όλους».

Για τις αλλαγές προπονητών στον Ολυμπιακό: «Τώρα πάμε πολύ καλά με τον Μεντιλίμπαρ, είμαστε σε καλή περίοδο».

Για τον Ελ Κααμπί: «Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα μυστικά μας. Ξέρω ότι στη Φλωρεντία τα διαβάζουν όλα. Ναι, ο Ελ Κααμπί είναι πραγματικά δυνατός. Δεν τον ήξερα από πριν, αλλά έχει τρομερή ευκολία να βρίσκει το γκολ. Τα 35 γκολ τα λένε όλα».

Για τη δύναμη του Ολυμπιακού: «Έχουμε πολύ μεγάλη ατομική ποιότητα. Μετά, η οργάνωση, αλλά και ο κόσμος. Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο που δεν είναι δικό μας, αλλά θα έχουμε έναν τεράστιο αριθμό οπαδών μαζί μας. Αυτό θα μας βοηθήσει, θα είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας».

Για τον τελικό: «Είναι το καλό, αλλά και το κακό του ποδοσφαίρου. Είναι πολύ ωραίο που θα ξαναδώ τη Φιορεντίνα, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς θα τελειώσει».

Για το αν θα πανηγυρίσει αν σκοράρει: «Όχι, δεν θα το κάνω, ως ένδειξη σεβασμού. Αγαπώ πολύ τους “βιόλα”, γιατί μου έχουν δώσει πολλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x